Indicele de viteza

   Simbolul de viteză al unei anvelope face parte din indicele de sarcină şi şi este o literă, care indică viteza maximă la care anvelopa poate duce o sarcină corespunzătoare indicelui său de sarcină (cu excepţia vitezelor de peste 210 km/h pentru o anvelopă cu simbol V, de peste 240km/h pentru o anvelopă cu simbol W şi de peste 270km/h pentru o anvelopă cu simbol Y). Numai acele anvelope cu simbol de viteză minim după cum se indică în actele vehiculului pot fi utilizate la vehicul.

Indicii de sarcina si de viteza sunt marcati pe ambele flancuri ale anvelopelor. La anvelopele radiale de camion, fara marcaj de viteza, limita maxima admisa este 110km/h, in timp ce la cele diagonale este de 100km/h.

indicele de viteza anvelope

Indicele de sarcina

   Coeficientul de sarcină al unei anvelope este o indicaţie numerică a sarcinii maxime pe care o poate duce o anvelopă la viteza indicată de simbolul său de viteză şi la o presiune de umflare dată.

La anvelopele pentru transport marfuri (inclusiv autobuze) indicele de sarcina se prezinta sub forma a doua numere (de ex.148/145L) al doilea numar reprezentind indicele de sarcina pentru utilizarea anvelopelor jumelate (in tandem).

Legenda:
•LI - Indice de Sarcina
•KG - Sarcina maxima in Kg

Indicele de sarcina anvelope

 

 

parteneri goodyear parteneri dunlop  parteneri fulda  parteneri debica  parteneri kelly    parteneri sava