Planificaţi cu grijă şi bucuraţi-vă chiar de la început!


În anotimpul rece, numeroşi şoferi abia aşteaptă vacanţa de iarnă. Este uşor să uităm să ne pregătim pe noi şi vehiculul nostru în mod corespunzător pentru marea călătorie prin zăpadă. La început, trebuie să vă verificaţi cu atenţie automobilul: nivelul uleiului, nivelul lichidului de răcire, sistemul electric, bujii, frâne, sistemul ştergătoarelor de parbriz - totul trebuie examinat cu atenţie.

Ce ar trebui să aveţi cu dumneavoastră în orice caz: triunghi de semnalizare, cablu de remorcare, trusă de prim ajutor, cric de automobil, cablu de cuplă, extinctor manual şi ulei de motor.

Pregătire specială pentru anotimpul de iarnă
Totuşi, mai ales când plecaţi în vacanţa de iarnă cu automobilul, trebuie să vă gândiţi şi mai mult:

 • Aplicaţi silicon sau alte produse de întreţinere a cauciucului pentru ca dispozitivele de etanşare a portierelor să nu îngheţe.
 • Stropiţi cu ulei special încuietorile uşilor, pentru a le proteja de umiditate şi îngheţ.
 • Verificaţi nivelul de acid al bateriei. Conform ADAC, Asociaţia Generală Auto din Germania, o baterie veche de patru ani sau mai mult nu va mai face minuni când temperatura scade sub zero.


Ce trebuie să se afle la bord în orice caz:

 • Antigel pentru sistemul de ştergătoare de parbriz şi lichid de răcire
 • Screper de gheaţă
 • Mănuşi, dacă se poate impermeabile
 • Cârpă anti-aburire
 • Perie de mână
 • Lopată pliabilă, pentru a deszăpezi o roată în caz de nevoie
 • Lanternă de buzunar
 • Luaţi cu dumneavoastră antijivrant pentru încuietorile portierelor
 • Încălţăminte solidă, îmbrăcăminte călduroasă şi o pătură, pentru a fi protejat împotriva hipotermiei în cazul unei pene.


Anvelope şi lanţuri de zăpadă
Anvelopele de iarnă corespunzătoare cu profil al benzii de rulare de minim 4 milimetri sunt esenţiale atunci când plecaţi cu automobilul în vacanţa de iarnă. Acest lucru este de asemenea valabil chiar dacă nu este zăpadă sau gheaţă pe străzi datorită unor condiţii meteorologice blânde. Vremea se poate schimba foarte rapid, în special în zonele montane.

În cazul în care călătoresc iarna cu automobilul fără lanţuri de zăpadă, şoferii nu numai că sunt în pericol să derapeze, ci riscă şi să primească o amendă usturătoare. Deoarece pe multe drumuri din zonele montane alpine, lanţurile de zăpadă sunt obligatorii (indicator rutier rotund albastru cu simbol de lanţ). Acelaşi lucru este valabil şi pentru vehiculele 4x4, de asemenea şi pe drumuri fără zăpadă.

Trebuie să exersaţi montarea corectă a lanţurilor de zăpadă acasă în garaj. Acest lucru facilitează manevrarea în situaţii de urgenţă. Trebuie chiar să fiţi în stare să montaţi lanţurile de zăpadă cu ochii închişi! Vă rugăm să verificaţi lanţurile mai vechi înainte de a pleca în vacanţă şi să înlocuiţi elementele sau zalele defecte.

Ţineţi lanţurile la îndemână. Specialiştii recomandă de asemenea montarea lanţurilor de zăpadă într-o parcare sigură înainte de urcuş, în loc să aşteptaţi până vă împotmoliţi cu maşina. Acest lucru v-ar putea, într-adevăr, scuti de stres.


Verificaţi anvelopele înainte de a pleca
Anvelopele de iarnă reprezintă o necesitate absolută pentru oricine pleacă în vacanţă cu automobilul. Prin urmare, vă rugăm să vă verificaţi bine anvelopele. Dacă mai aveţi încă îndoieli cu privire la mersul cu anvelope sigure, cumpăraţi de dragul siguranţei dumneavoastră un nou set de anvelope de iarnă. Nu vă asumaţi riscuri! Luaţi cu dumneavoastră anvelopele de iarnă Fulda!

parteneri goodyear parteneri dunlop  parteneri fulda  parteneri debica  parteneri kelly    parteneri sava